bg
bg2
bg3
bg4

Prisbelönta charkprodukter sedan 1973

Markos Chark startade 1973 i Malmö. Affärsidén var att ta tillvara kött från grishuvuden, en råvara som på den tiden slängdes bort. Verksamheten började hemma i nuvarande ägaren och grundaren Marko Anics egna kök. Prover skickades till charkuteriet Lars Jönsson som undrade hur många ton som kunde levereras.

Efter det var verksamheten i full gång. Första lokalerna på Klågerupsvägen hurdes och tre styckare anställdes. Idag finns verksamheten i egna lokaler på Elisedals gård. Företaget har kring 20 anställda och omsätter ca. 50 miljoner om året.

Vi tummar aldrig på kvaliteten

Vi har det senaste året ökat våra interna hälso- och hygienkontroller. Ingenting lämnas åt slumpen i vår tillverkningsprocess. Vi gör fortlöpande bakteriologiska, kemiska och fysikaliska tester på våra produkter. Vi utför kvalitets- och hygienkontroller genom hela tillverkningsprocessen och distributionskedjan.